Wat is een

Duoplank vloer?

De houten duoplank bestaat uit, het woord zegt het al, 2 lagen. De bovenste laag bestaat uit edelhout, de onderste laag is een berken multiplex laag waarin ook de veer en groefverbinding zitten. Deze combinatie van edelhout en multiplex is uniek en geven de houten duoplank vloeren uiteindelijk zijn fantastische eigenschappen.

Duoplank

Diversiteit

Met een houten duoplank vloer valt veel te variëren. Zo is er bijvoorbeeld de optie om vloerverwarming te nemen, zijn de planken in vele breedtes (van 18 tot wel 30 cm) en diktes te krijgen en zijn er diverse houtsoorten beschikbaar. Daar bovenop kunt u het hout nog vele bewerkingen laten ondergaan: verouderen, roken, schaven, borstelen, in de olie zetten of lakken. Door de natuurlijke onregelmatigheden, zoals een noestje, is elke houten duovloer bovendien uniek en straalt hij sfeer en warmte uit!

VINTAGE duoplank vloeren zijn verouderde vloeren, doorleefd en getekend. Stoere vloeren die sfeer in huis brengen. De mooiste vintage vloeren vind u bij Parket Exquisit.

“Duo plank, volgens onze kenners de moderne massieve plank”

Duoplank

Luchtvochtigheid

Hout zet uit en krimpt als reactie op de relatieve luchtvochtigheid en temperatuur. Door uw binnenklimaat goed te regelen, kunt u extreme krimp of het uitzetten van uw plankvloeren beperken. Wij lichten u hier graag verder over in bij de sectie onderhoud of in onze showroom.

De voordelen van een houten duoplank vloer zijn:

  • Bijna geen werking van de delen

  • Ook in extreem breed formaat te verkrijgen (tot wel 30 cm breed)

  • Zeer geschikt op vloerverwarming

  • Zwevend te leggen op een ondervloer of rechtstreeks te verlijmen op de cement dekvloer

  • Vele combinaties van afmetingen en soorten hout mogelijk
De koffie staat klaar…

Kom langs in onze showroom!

Ga naar onze contactpagina voor onze openingstijden en contactgegevens

naar contact