Wat zijn

Verouderde houten vloeren?

Het is niet zo dat het hout oud is, integendeel het is nieuw hout wat men gebruikt. Het verouderen van het hout is het creëren van een sfeer een karakter geven aan het uiterlijk. Verouderde houten vloeren zijn bestaande parketsoorten zoals traditioneel vast gelegd parketduoplanken en lamelparket.

Verouderde vloeren

Behandeling

  • Het ‘trommelen van het hout’. Hier worden de zijkanten van het hout licht beschadigd en de bovenkant hier en daar gedeukt, waardoor het lijkt alsof de vloer al tijden heeft gelegen.

  • De houten vloer schaven. Dit geeft een ruw effect bij de noesten weer.

  • De houten vloer borstelen, waarbij het zachte hout weg geborsteld wordt. Dit resulteert in een geruwde vloer aan de bovenkant.

  • De houten vloer een kleurverandering laten ondergaan. De vloer kan bijvoorbeeld gerookt of geloogd worden. Hierdoor krijgt de vloer een donkerder en warmer uiterlijk.

Daarnaast is het zo dat per merk ook nog diverse verschillende behandelingen mogelijk zijn. Bijvoorbeeld de merken Di Legno en Grigio maken traditioneel vast gelegde vloeren, waarbij het verouderen met speciaal afgeronde keien heel subtiel gedaan wordt. Verder worden de olielagen op een speciale manier diep in het hout geborsteld (de zogenoemde intenzo kleuren).

Als u alle mogelijkheden eens wilt bekijken of ervaren bent u van harte welkom in onze showroom, waar we u alles graag uitleggen.

De koffie staat klaar…

Kom langs in onze showroom!

Ga naar onze contactpagina voor onze openingstijden en contactgegevens

naar contact