Algemeen

Het onderhoud van de parketvloer is vrij simpel. Er zijn 3 manieren om uw olie of hardwax olie parketvloer er weer mooi uit te laten zien. Om de parketvloer schoon te maken is er een cleaner of zeep voor Olie/Hardwax olie vloeren, een onderhoudsolie of onderhoudswas om de parketvloer te voeden en te beschermen en een intensieve reiniger voor de vervuilde Olie/Hardwax parketvloer (Zeep en Onderhoudsolie zijn ook in wit te leveren ). Door het gebruik van zeep wordt er een beschermende zeepfilm opgebouwd. Onderhoudsartikelen zijn uiteraard in onze winkel te koop.

Cleaner

De Cleaners worden altijd met water gemengd (zie voor de mengverhouding de verpakking). Gebruik altijd 2 emmers, 1 voor de cleaner die dan ook schoon blijft en 1 als spoelemmer voor het uitspoelen van de mop of dweil. Gebruik een uitgewrongen, licht vochtige dweil, mop of vloerwisser. Maak de parketvloer schoon en vermijd plasjes op de vloer! Spoel de vloer niet na tenzij anders vermeld. Gebruik altijd middelen die voor Olie/Hardwax olie vloeren gemaakt zijn.

Onderhoudsolie

Onderhoudsolie of onderhoudswas is de bescherming van de olielaag op de parketvloer. De onderhoudsolie/was brengt u onverdund, dus puur, aan op de parketvloer. De olie/was zal de onvermijdelijke gebruikskrasjes vullen en voorkomen dat vuil zich in de olielaag dringt. De onderhoudsolie/was mag pas aangebracht worden zodra de olie van de parketvloer is uitgehard(na meestal 3 weken). Onderhoudsolie aanbrengen op de parketvloer met een vloerwisser met een olie of wasdoek. De onderhoudsolie/was altijd dun en gelijkmatig aanbrengen op de parketvloer. Een nog mooier resultaat krijgt u om dit met een boenmachine te doen (voor klanten van Parket Exquisit & Vloershop is het gebruik hiervan gratis). De droogtijd van de Onderhoudsolie duurt ca 6 uur, goed ventileren helpt hierbij. Onderhoudsolie/was voor uw parketvloer naar gelang het gebruik 1 a 2 keer per jaar aanbrengen.

OPMERKING: DE IN OLIE GEDRENKTE PADS OF DOEKEN DIENEN NA GEBRUIK VOCHTIG/NAT AFGEVOERD TE WORDEN , DIT OM ZELFONTBRANDING DOOR BROEI TE VOORKOMEN !!!

Intensief reiniger

Intensief reiniger word gebruikt om een vervuilde parketvloer schoon te maken, meestal zit de vervuiling in de olie/was. Met Intensief reiniger (mengverhouding op de verpakking) wordt de parketvloer schoon en schraal. Gebruik net zoals bij de cleaner altijd 2 emmers, 1 voor de intensief reiniger en 1 als spoelemmer. Reiniger licht vochtig aanbrengen met een dweil of vloerwisser. Het zou nog beter zijn als u het aanbracht met een boenmachine met bijbehorende pads (voor klanten van Parket Exquisit & Vloershop is het gebruikmaken van deze machine gratis). Intensief reiniger ongeveer 15 minuten laten inwerken daarna opgeloste vuil verwijderen met schoon warm water. Parketvloer hierna minstens 8 uur laten drogen, daarna de parketvloer in de Onderhoudsolie/was zetten.

Bescherming

Gebruik voor de parketvloer ook vilt voor onder stoelen en de rest van de meubels, maak deze ook regelmatig schoon zodat het door opname van stof en zand geen schuurpapier wordt, voor onder een bureaustoel is het beter om een parket saver te leggen.