Wat is

Lamelparket

Het houten Lamelparket bestaat uit 3 lagen , de bovenste laag meestal 4 mm dik is van edelhout gemaakt , de middelste laag bestaat uit een staande laag waarin de veer en groef gemaakt is (geen edelhout maar meestal naaldhout) de onderste laag bestaat uit een dikke fineerlaag. De lagen liggen kruislings over elkaar om een zo stabiel mogelijk geheel te krijgen. De meest voorkomende afmetingen van een lamel plank is 20 cm breed en 4 mm dik, maar de breedte, lengte en dikte van lamelparket is heel variërend.

Lamelparket

Kwaliteit

Een lagere prijs doet geen afbreuk aan de kwaliteit. In eerste instantie omdat een slechte houten vloer niet bestaat, maar ook vanwege de lange levensduur. Een lamelparketvloer met een toplaag van 3 á 4 mm heeft een levensduur van minimaal 30 jaar doordat het twee keer geschuurd kan worden.

“Lamelparket, voor een echte vloer in de lagere prijsklasse”

Lamelparket

Ondervloer

Het lamelparket kan, doordat het een zijsluiting heeft (veer en groef of clicksysteem) zowel zwevend op een ondervloer of direct aan de vlakke ondergrond verlijmd gelegd worden , de iets duurdere lamelparket soorten zijn zelfs op vloerverwarming te lijmen. Er is een breed scala aan soorten lijmen en ondervloeren, een goede voorlichting is hierbij belangrijk. Voor meer informatie hierover nodigen wij u graag uit in onze showroom voor advies op maat.

Lamelparket

Diversiteit

Het uiterlijk van lamelparket kan heel verschillend zijn, van een traditionele houten scheepsdekvloer tot een stoere houten vloer met brede delen. Er zijn ook verschillende technieken toe te passen op het lamelparket zoals: kleuren, roken, verouderen, borstelen en schaven. Verder zit er in de afmetingen van de planken ook nog heel veel diversiteit. Daarmee is lamelparket een veelzijdige optie voor uw vloer.

De koffie staat klaar…

Kom langs in onze showroom!

Ga naar onze contactpagina voor onze openingstijden en contactgegevens

naar contact