Laminaat

Waaruit bestaat laminaat?

Laminaat is een samengestelde plaat die uit verschillende op elkaar verlijmde lagen bestaat . De onderste laag is een contralaag om het laminaat stabiel te maken, de tussenlaag bestaat uit HDF (plaatmateriaal), en de bovenste laag is een fotoprint met de slijtlaag.

De onderste laag bestaat uit een backing die in de meeste gevallen is gemaakt van in kunsthars gedrenkt papier. Dit wordt gedaan om het laminaat stabiel te maken. Ook zijn er laminaatsoorten waarbij de onderste laag is voorzien van een dempende laag om het laminaat stiller te maken. Deze laag bestaat uit bijvoorbeeld rubberachtig Poly Urethaan of kurk.

De tussenlaag bestaat uit MDF (Medium Density Fibreboard) of HDF (High Definition Fibreboard). De meeste laminaatsoorten bestaan uit HDF. Dit zijn zeer fijngemalen houtvezels gemengd met kunstharsen. Bij de betere laminaatsoorten worden deze vochtwerend gemaakt. In de HDF tussenplaat zit ook het clicksysteem. Regel met het clicksysteem is wel hoe duurder het laminaat, hoe beter (lees: makkelijker te gebruiken) is het clicksysteem. De tussenlaag is ook meteen de dikte van het laminaat. Alles wat er op, tussen of onder wordt gelijmd is flinterdun. De meest voorkomende maten zijn 6, 7, 8, 9, 9.5 en 12 mm dikte.

De toplaag bestaat uit een fotoprint met daarop de heldere slijtlagen. In de slijtlagen zit ook een groot gedeelte van de kwaliteit van het laminaat. Iedere fabrikant gebruikt hier zijn eigen bewoordingen voor. Voorbeelden zijn Titan X van Pergo of Scratch Guard van Quick Step. Door allerlei nieuwe technieken staat de ontwikkeling van laminaat niet stil en wordt het product steeds mooier en beter.

De keuze in laminaat is gigantisch. De mooie houtpatronen, de tegelmotieven en de moderne dessins bieden voor ieder wat wils. De afmetingen van het laminaat variëren ook enorm: Tegelformaten, klein tot heel groot, en planken tot meer dan 2 meter lang en tot wel 28 centimeter breed.

Groot voordeel van laminaat is dat het nauwelijks onderhoud vergt. In principe is eens in de zoveel tijd schoonmaken met een laminaat cleaner al voldoende.

Laminaat

De vloershop

De Vloershop is ca 1000 vierkante meter en we hebben 120 pallets op voorraad staan. U vind de Vloershop op dezelfde locatie in hetzelfde pand als Parket Exquisit. We kunnen de concurrentie met internetaanbieders aan , daarnaast geven we een goede service en staan garant voor onze producten.

Wilt u het laminaat direct meenemen?

Wij zorgen dat het in uw auto komt te liggen. Is uw auto te klein? Dan kunt u gebruik maken van onze bestelbus, en deze is ook nog eens het eerste uur gratis!

Naar de vloershop
De koffie staat klaar…

Kom langs in onze showroom!

Ga naar onze contactpagina voor onze openingstijden en contactgegevens

naar contact