Wat is een

PVC vloer?

PVC staat voor Poly Vinyl Chloride en is gemaakt van aardolie. Het is een taaie en enorm sterke slijtvaste vloer die in bijna iedere ruimte toepasbaar is. PVC vloeren zijn in verschillende uitvoeringen leverbaar en kunnen op verschillende manieren gelegd worden. Hieronder geven wij 5 verschillende voorbeelden.

Verschillende merken
Naast de verschillende manieren van leggen zijn er ook verschillende merken die wij verkopen bij Parket Exquisit : M flor – TFD   – Novilon – Belakos – Gerflor – Floorlife – Coretec – TFD pvc – Therdex pvc – Lifestyle by headlam – Quick step Livyn-Gelasta – Tarkett – Egger pvc – Douwes Dekker pvc.

PVC vloeren

Vast lijmen

De eerste optie is om de PVC vloer vol aan de vloer te lijmen, hierbij is het PVC 2,5 tot 3 mm dik en wordt met een speciale lijm volledige vast gelijmd aan de ondergrond. Daarnaast is het belangrijk dat de ondergrond vlak en glad is. Bij deze manier van leggen is egaliseren bijna altijd noodzakelijk. De uitstraling van PVC vloeren kan door het grote assortiment heel verschillend zijn. PVC is leverbaar van smalle tot brede stroken en van kleine tot grote tegels, met verschillende houtdecoren (vlak en met een structuur). De kwaliteit van de toplaag kan een behoorlijk verschil uitmaken en dat verklaart ook meteen de prijsverschillen. Zo zijn er toplagen van 0,20 – 0,30 – 0,50 – 0,55 en 0,70mm. Van slaapkamer tot project gebruik. PVC is ook geschikt voor vloeren met vloerverwarming.

“PVC vloeren zijn sterk, stijlvol, praktisch, slijtvast en overal toepasbaar.”

Los Gelegd

Los gelegde PVC vloeren worden ook wel vinyl genoemd. Hierbij wordt het pvc verbonden met een geschuimde onderlaag zodat het los te leggen is. Het wordt geleverd in rol breedtes van 200 – 300 – en 400cm breed. Ook bij deze vloeren geld hoe vlakker en gladder de ondergrond hoe mooier de vloer ligt.

Zwevend gelegd met click verbinding I

We praten hier over een PVC vloer met een clickverbinding die in de PVC is verwerkt(zoals laminaat). Het is een vol-PVC vloer van 4 tot 5 mm dik die rechtstreeks los komt te liggen op de ondergrond. En ook voor deze vloer is het belangrijk dat de ondergrond vlak en glad is. Omdat de vloer vol pvc is, is deze bijzonder geschikt op vloerverwarming en in vochtige ruimtes.

Zwevend gelegd met click verbinding II

Het is vergelijkbaar met laminaat maar nu bestaat de toplaag uit pvc. De totale dikt is ca 8 tot 9 mm. De PVC vloer is makkelijk te leggen en is ook leverbaar in langere lengtes van wel 2 meter. De HDF drager met daarin het clicksysteem is niet geschikt voor vochtige ruimtes. Met een speciale ondervloer wel geschikt voor vloerverwarming.

Zwevend gelegd met click verbinding III

PVC toplaag op een drager van HDF met daarin het clicksysteem met lagen kurk ertussen of eronder. Dit maakt het een aangename warme vloer. Deze PVC vloeren zijn niet geschikt voor vloerverwarming en in vochtige ruimtes.

“U ziet, mogelijkheden genoeg. Ons advies: een PVC vloer moet je ZIEN, HOREN en VOELEN. Wij leggen het u graag uit!”

De koffie staat klaar…

Kom langs in onze showroom!

Ga naar onze contactpagina voor onze openingstijden en contactgegevens

naar contact