5 voordelen van laminaat

Waar laminaat vroeger niet zo populair was, kiezen steeds meer mensen tegenwoordig voor een laminaatvloer. Dit is te danken aan de vele voordelen die een laminaatvloer bezit. We vertellen u graag meer over de 5 belangrijkste voordelen van laminaat.

laminaat

Wat is laminaat?

Laminaat bestaat uit verschillende soorten verlijmde lagen. De bovenste laag is een fotoprint met een slijtlaag. Daaronder vinden we de tussenlaag gemaakt van fijngemalen houtvezels.

De onderste laag is papier gedrenkt in kunsthars en werkt als contralaag waardoor de vloer stabiel blijft liggen. De verschillende lagen samen vormen het laminaat.

De 5 voordelen van laminaat

 • Gemakkelijk te leggen
  Een voordeel van laminaat ten op opzichte van andere vloeren is het gemak van het leggen. Met een clicksysteem is laminaat gemakkelijk te plaatsen.
  Bovendien kan laminaat mee worden genomen naar een andere woning na een verhuizing.
 • Gemakkelijk te onderhouden
  Door regelmatig te stofzuigen en te dweilen met een licht vochtige doek is een laminaatvloer gemakkelijk te onderhouden. Verder heeft laminaat geen periodiek onderhoud nodig.
 • Prijs
  Misschien wel een belangrijk voordeel om voor laminaat te kiezen. De prijs is lager omdat het niet uit echt hout bestaat en er geen kosten gemaakt hoeven te worden voor het leggen. De prijzen in laminaatvloeren kunnen variëren. De vuistregel is dat duurder laminaat kwalitatief beter is.
 • Moeilijk te onderscheiden van echt hout
  Voorheen was het verschil tussen echt hout en laminaat erg groot. Tegenwoordig komen laminaatvloeren dicht in de buurt van echt hout. Dankzij het reliëf en de structuur is een laminaatvloer lastig van een echte parketvloer te onderscheiden.
 • Groot assortiment
  Er zijn ontzettend veel verschillende dessins te vinden voor laminaat vloeren. Ideaal dus om een persoonlijke touch te geven aan een nieuwe vloer.

Parket ExQuisit

Vanwege de populariteit zijn er veel verschillende soorten laminaatvloeren te vinden. Parket ExQuisit helpt u graag bij het vinden van de perfecte vloer! Kom eens langs in onze 2000 m2 grote showroom om onze vloeren in het echt te bekijken.

Meteen verliefd geworden op uw nieuwe vloer? Wij hebben in onze 2000 m2 genoeg op voorraad staan. U kunt uw vloer direct meenemen, wij laden zelfs uw auto in. Is uw auto te klein? Geen probleem, wij lenen onze bestelbus graag aan u uit. Deze krijgt u het eerste uur inclusief benzine gratis mee.

Neem contact op