Houten vloeren Arnhem

Op zoek naar een houten vloer in Arnhem? Parket Exquisit in Elst, nabij Arnhem, heeft al meer dan 25 jaar ervaring in het adviseren over, leggen én onderhouden van diverse houten vloeren. Houten vloeren zijn er in veel verschillende soorten en maten. In onze 2000 m2 showroom vindt u verschillende houten vloeren voor elke portemonnee. Wij lichten de verschillende houten vloeren graag voor u uit!

Traditioneel gelegd parket

De bekendste houten vloer is het traditioneel gelegde parket. Dit parket wordt ook wel ambachtelijk gelegd parket genoemd vanwege de intensiviteit van het leggen door de specialist.

Deze vloer is te herkennen aan de smalle plankjes die in verschillende patronen gelegd kunnen worden. Een houten visgraatvloer is bijvoorbeeld zo’n traditioneel gelegde vloer.

De smalle plankjes worden verlijmd en vernageld met kleine spijkertjes aan de ondervloer. Na het leggen van de vloer is het mogelijk om de vloer af te werken met een lak of olie naar keuze. Zo geeft u uw houten vloer nog meer uitstraling!

Houten vloeren Arnhem

Duoplank vloer

De duoplank vloer bestaat, zoals de naam al zegt, uit 2 lagen. De bovenste laag bestaat uit edelhout en de onderlaag is een berken multiplex laag. De combinatie van deze 2 houtsoorten geven duoplank vloeren unieke voordelen.

Een van deze voordelen zijn de afwerkingsmogelijkheden van de vloer. De vloer kan namelijk verouderd, gerookt, geschaafd, geborsteld en in de olie of in de lak gezet worden.

Lamelparket

Het lamelparket bestaat uit 3 lagen. Net zoals de duoplank vloer bestaat de toplaag uit edelhout. De middelste laag bestaat uit naaldhout en de onderste laag is een dikke fineerlaag. Alle lagen worden kruislinks op elkaar gelegd zodat de vloer zeer stabiel blijft liggen.

Het lamelparket is goedkoper dan de meeste andere houten vloeren maar is qua kwaliteit zeker niet minder. Met goed onderhoud kan deze vloer minimaal 30 jaar mee.

Verouderde houten vloeren

Een verouderde houten vloer is niet echt oud. Het is een nieuwe houten vloer die wordt getrommeld waardoor er kleine beschadigingen ontstaan. Hierdoor krijgt de vloer een verouderde uitstraling en geeft de vloer veel sfeer aan een ruimte.

Parket Exquisit in Elst, nabij Arnhem

Parket Exquisit is gevestigd in Elst, op slechts 10 minuten rijden van Arnhem. Hier vindt u onze 2000 m2 showroom met een uitgebreid assortiment houten vloeren. Zo hebben we altijd een vloer die bij u en uw interieur past. Kom nu langs en bekijk alle vloeren met uw eigen ogen of neem contact met ons op!

Neem contact op