Vloerverwarming onder een houten vloer

Vloerverwarming in huis is ideaal om comfort toe te voegen aan uw huis en is ook nog eens energiebesparend. De warmte wordt namelijk over een groter oppervlak verdeeld. Niet elke vloer is geschikt voor vloerverwarming. Vooral vloerverwarming in combinatie met een houten vloer roept veel vragen op. Kan dat wel? Ja zeker! Vloerverwarming onder een houten vloer is in veel gevallen zeker mogelijk, maar er zijn wel wat zaken waar u rekening mee moet houden.

Vloerverwarming onder een houten vloer

Hoofd- of bijverwarming

Vloerverwarming kan gebruikt worden als hoofd- of bijverwarming. Bij hoofdverwarming wordt de gehele ruimte alleen door de vloer verwarmd. Bij bijverwarming zorgen radiatoren voor de verwarming van het huis, en zorgt vloerverwarming voor bijverwarming.

Beide verwarmingen kunnen bijdragen aan verwarming van uw huis. Het rendement ervan is echter wel afhankelijk van de gekozen vloer, de dikte en het legpatroon van de vloer. Ook de systemen waarop de vloer is gelegd zijn van belang voor de keuze van bij- of hoofdverwarming.

Houten vloeren en vloerverwarming

Gaan een houten vloer en vloerverwarming goed samen? Ja, houten vloeren zijn tegenwoordig zeer geschikt voor vloerverwarming. De meeste houten vloeren kunnen de warmte van de vloerverwarming gemakkelijk aan en zullen dus niet gaan werken onder temperatuurverschillen. Een houten vloer heeft van nature een isolerende werking. Hierdoor wordt uw houten vloer minder snel warm, echter als een vloer warm is zal deze ook langer warm blijven. Hierdoor zal de temperatuur in huis constanter zijn en beter worden verdeeld over de kamer.

Luchtvochtigheid

Bij houten vloeren speelt de luchtvochtigheid een grote rol. Een goede luchtvochtigheid is niet alleen belangrijk om de houten vloer langer mooi te houden maar is ook voor de bewoners erg belangrijk.

Parket ExQuisit

De meeste houten vloeren kunnen worden gebruikt in combinatie met vloerverwarming al zijn de details bij de vloeren heel belangrijk. Niet elke houtsoort is geschikt om te plaatsen op een vloerverwarming en er spelen daarnaast vele andere factoren mee. De specialisten van Parket Exquisit helpen u daarom graag bij het uitzoeken van de perfecte houten vloer voor uw vloerverwarming in de 2000 m2 grote showroom.

Neem contact op