Wat is een PVC vloer?

Een PVC vloer wordt steeds populairder en daarom krijgen wij steeds vaker vragen zoals “Wat is een PVC vloer?” en “Wat zijn de voordelen van een PVC vloer?”

De afkorting PVC staat voor polyvinylchloride’. PVC staat bekend als sterk en slijtvast materiaal en wordt daarom ook vaak gebruikt voor rioleringen, kozijnen en speelgoed. Ondanks dat PVC vloeren uit kunststof bestaan, lijken ze daar niet op. Tegenwoordig zijn PVC vloeren door de vele dessins niet te onderscheiden van echte houten vloeren of tegelvloeren.

Hoe wordt een PVC vloer gelegd?

Parket Exquisit heeft 5 manieren om een PVC vloeren te leggen.

 • Los gelegd
  De PVC vloerdelen worden los gelegd op een geschuimde onderlaag. Zo wordt de onderlaag vlak en ligt de vloer er mooier bij.
 • Vast lijmen
  Een PVC vloer kan gelijmd worden aan de ondervloer. Hiervoor dient de ondervloer wel volledig glad te zijn en is egaliseren vaak noodzakelijk.
 • Zwevend gelegd met click verbinding 1
  De eerste variant is een klik verbinding die we ook kennen van laminaat. De PVC vloer is 4 tot 5 mm dik en komt te liggen op de ondervloer, die goed vlak moet zijn. Deze manier van leggen is geschikt voor vloerverwarming en kan ook worden gelegd in vochtige ruimtes.
 • Zwevend gelegd met click verbinding 2
  Deze variant lijkt op de eerste variant maar de totale dikte van de vloer is 8 a 9 mm en is hoger vanwege de HDF drager. Een ander verschil zit in de lengte van de stroken. Zo is het mogelijk om stroken tot 2 meter te leggen. De HDF drager gaat alleen niet goed samen met vocht en kan alleen in combinatie met vloerverwarming worden gelegd met een speciale ondervloer.
 • Zwevend gelegd met click verbinding 3
  Deze click verbinding lijkt op de bovenstaande clickverbinding 2 maar heeft ook een tussenlaag van kurk. Dit zorgt voor een warme vloer maar is niet geschikt voor vloerverwarming en in vochtige ruimtes.

Voordelen PVC vloeren

De voordelen van een vloer kunnen het verschil maken om tot een definitief besluit te komen om een vloer aan te schaffen. De grootste voordelen van een PVC vloer zijn:

 • Een sterke vloer
  Iedereen wil een vloer die tegen een stootje kan zodat er niet constant naar omgekeken hoeft te worden. Eén van de grootste voordelen van een PVC vloer    is zijn sterkte. PVC vloeren liggen daarom vaak op plekken die intensief belopen worden zoals de woonkamer.
 • Vloerverwarming
  Steeds vaker wordt een woning (deels) verwarmd door vloerverwarming. Een vloer kiezen die in combinatie gelegd kan worden met vloerverwarming is      dan noodzakelijk. PVC vloeren geleiden de warmte gemakkelijk en zijn dus uitstekend te combineren met vloerverwarming.
 • Onderhoudsvriendelijk
  In je huishouden wil je waarschijnlijk niet te veel bezig zijn met het schoonhouden van de vloer. Een onderhoudsvriendelijke vloer is dan wel zo prettig. PVC vloeren hebben een glad oppervlak waardoor het onderhouden van de vloer zeer gemakkelijk is. Regelmatig stofzuigen of dweilen met alleen lauw water is al genoeg.
 • Geluiddempend
  Voor een tussenwoning is de PVC vloer om deze reden al perfect. PCV vloeren werken  geluiddempend. Ook fijn voor de onderburen in een appartementencomplex.
 • Vervangbaar
  Is de vloer toch beschadigd? Dan kan een deel van de vloer worden vervangen met nieuwe delen. Zo hoeft niet meteen de hele vloer vervangen te worden.

Parket Exquisit

PVC vloeren zijn tegenwoordig razend populair en dat is begrijpelijk als je naar de vele voordelen kijkt.

PVC vloeren zijn te verkrijgen in talloze kleuren en dessins. Kom daarom langs in onze showroom in Elst, waar u 2000 m2 aan voorbeeldvloeren ter inspiratie kunt bekijken. De koffie staat klaar!

Neem contact op